Güne enerji ile ve zinde başlamanın elbette ki ilk yolu leziz bir kahvaltıdan geçer. Günün her saatinde ama özellikle kahvaltıda sıcak bir çay eşliğinde severek tüketilen omletlerin organik ürünler ile hazırlanması sağlık dolu bir kahvaltı imkânını da sizlere sunar. Günümüzde en özel sebzeler ve meyveler organik gıdadır. Özenle yetiştirilerek işlenen bu gıdalarda yapay ilaçlar, renklendirici ve koruyucu maddeler, hormonlar gibi insan vücuduna zararlı maddeler asla yer almaz. Omletin sağlıklı olması için de organik ürünler ile yapılması önemli bir detaydır. Vitamin deposu olan domates ile yapılan domatesli omlet tarifleri leziz tadı ve eşsiz kokusu ile kahvaltı masalarının vazgeçilmezlerinden biridir. Jr. Sous Chef Organik Domates Ürünleri %100 organik tohumdan başlayan bir hikâye ile organik tarım esasına uygun yetiştirilmekte ve cam kavanozlar ile sizlere sunulmaktadır. Kahvaltınızda hazırlayacağınız domatesli omlet tariflerinizi sağlıklı bir şekilde hazırlamak isteyen herkesin ilk tercihi olan domates yerine tercih edebileceğiniz organik Jr. Sous Chef domates püresi ile hem lezzet dolu hem de sağlık dolu bir omlet hazırlayabilirsiniz.

 

Domates soslu omlet Nasıl yapılır?

Domatesli omlet için gerekli malzemeler:

Jr. Sous Chef Organik Domates Püresi
● 3 adet yumurta
● 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
● Tuz
● Karabiber

Domatesli Omlet Tarifi:

4-5 yemek kaşığı sıvı yağı tavanıza dökün. Isınan yağın üzerine organik Jr. Sous Chef domates püresini ekleyin ve kısık ateşte hafifçe pişirin. Ayrı bir kasede yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Karışımı domateslerin üzerine dökün ve bir kere karıştırıp kapağı kapatın. Kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis edilir, afiyet olsun.

 

Domatesli Omlet Kaç Kalori?

Hem doyurucu hem de lezzetli olan ve keyifle tükettiğiniz domatesli omlet 100 gr 203 kaloridir. Domatesli omletinize farklı tatlar ile lezzet katmak isterseniz peynir veya biber de ekleyebilirsiniz. Domatesli omletinize kaşar peyniri veya ezine peyniri ekleyerek domatesli peynirli omlet de yapabilirsiniz. Kısık ateşte pişen organik domates püresinin üzerine ekleyeceğiniz çırpılmış yumurta, tuz, karabiber karışımına 100 gr rendelenmiş kaşar veya ezine peynir ekleyin. Bu karışımı domateslerinizin üzerine dökün ve kapağını kapatın. Kısık ateşte pişen omletinizi sıcak servis edin.

 

Domatesli Biberli Omlete Ne Dersiniz?

Vitaminlerin sağlıklı bir bağışıklık için ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. C vitamini de bakteriyel enfeksiyonları önler ve bağışıklığınızı ciddi anlamda güçlendirmede etkilidir. Biber de en iyi c vitamini depolarından biridir. Kış aylarında zinde bir kahvaltı için hazırladığınız organik omlete 2-3 adet doğrayarak eklediğiniz biberler ile sağlık deposu domatesli biberli omletler hazırlayabilirsiniz. Biberleri öncelikle kızartın ve üzerine organik domates püresini ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın ve diğer tarafta hazırladığınız yumurta, tuz, karabiber karışımını çırparak üzerine ekleyin. Ağzını kapattığınız omleti pişince ocaktan alıp sıcak servis edin.

 

Kuru Domatesli Omlet Hiç Denediniz mi?

Kuru domatesli omleti bugüne kadar tatmayan lezzet düşkünleri çok şey kaçırmış olabilirler... Ancak sorun değil, Jr. Sous Chef'in kurutulmuş organik domates ezmesi ile bu tarif için hemen kolları sıvayabilirsiniz. Kaya tuzu ile hazırlanan ve güneşte kurutulan kuru domates ezmesi kıvamlı ve yoğun yapısı ile omletinize eşsiz bir tat katacaktır. Tıpkı domatesli omlet gibi hazırlayacağınız fakat domates püresi yerine kurutulmuş domates ezmesi kullanacağınız omletiniz favorileriniz arasına girecektir. Gelecek nesiller için tüketilen gıdaların sağlıklı olmasına önem gösteren doğaya saygılı ve organik tarım ile hareket eden Jr. Sous Chef, ürünlerini tamamen organik domateslerden elde eder. Jr. Sous Chef organik domates püresi ve kurutulmuş domates ezmesini keyifle tüketebilirsiniz.