Sağlıklı bir yaşam sürmek, aynı zamanda aylık bütçenizi dengede tutmak istiyorsanız, bunun için ihtiyaçlarınız ve tüketim alışkanlıklarınız doğrultusunda mutfak alışverişi listesi hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Markete ya da alışveriş merkezine gittiğinizde ihtiyaçlarınızı unutup, raflardaki onlarca farklı marka, yüzlerce çeşit arasında kalıyorsanız, alışverişe çıkmadan önce hazırladığınız liste market alışverişinde tasarruf yapmanızı kolaylaştıracak.


Mutfak Alışverişi Listesinde Temel Gıdaları Aylık Listeye Ekleyin


Özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde birçoğunuz sosyal teması azaltmak için online alışverişi tercih ederken, aylık mutfak alışverişi listesi hazırlanarak ihtiyaçlar karşılanmaya çalışıldı. Mutfak alışverişi ev bütçesini oluşturan en önemli kalemlerden birisi… Günlük gıda gereksinimin yeterli ve dengeli bir şekilde sağlanabilmesi için sağlıklı market alışveriş listesi oluşturmak önem taşıyor. Mutfak alışverişi listesini hazırlarken öncelikle her evde bulunması gereken temel gıda maddelerini göz önünde bulundurarak bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik aylık mutfak alışverişi listesi oluşturulabilir. Temel ihtiyaçlar için yapılan aylık mutfak alışverişinde bir ay boyunca bu gıda maddelerinden ne kadar tüketebileceğinizi göz önünde bulundurarak listenizi yapabilirsiniz. Mutfak alışverişi listesi hazırlamadan dolapta, kilerde ne kadar malzeme var; kontrol etmeniz işinizi kolaylaştıracak. Mutfaklarda bulunması gereken bakliyat, un, şeker, sıvı yağ, salça, tereyağı gibi ihtiyaçları aylık olarak temin ettiğinizde haftalık ve günlük ihtiyaçlarınızı planlamak daha kolay olacak. Ayrıca zamanınız kısıtlı olduğunda ya da ani gelen misafirler için dondurulmuş gıdaları ve konserve çeşitlerini listenize eklemeniz sürprizler için hazırlıklı olmanızı sağlayacak.


Haftalık Mutfak Alışverişi Listesinde Tüketim Tercihleriniz Önemli


Mutfak alışverişi listesi hazırlarken, aylık temel ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra haftalık olarak tüketilen sebze, meyve, kahvaltılık türü gıda maddeleri için liste yapmanız doğru olacaktır. Haftalık olarak hazırlayacağınız mutfak alışveriş listesi markete gittiğiniz zaman ihtiyaçlarınıza göre alışveriş yapmanızı, fazla ya da kullanmayacağınız ürünleri satın almanızın da önüne geçecektir. Et, tavuk gibi ürünleri haftalık almayı tercih ediyorsanız, ailenizin ihtiyacı, tüketim alışkanlıklarına göre satın alacağınız miktarı belirlemek, tasarruf sağlayacak böylelikle ekonomik mutfak alışverişi yapmış olacaksınız.


Mutfak Alışverişi Listesine İndirim ve Kampanyaları Not Edin


Mutfak alışverişi listesi hazırlarken mutfağınızın aylık temel ihtiyaçları, haftalık tüketilen kahvaltılık, sebze, yumurta gibi gıda maddelerini düşünerek hazırladığınız listenizi bu maddeler azaldıkça listeye eklerseniz markete gittiğinizde hatırlamış olursunuz. Buzdolabının üzerine magnetle tutturacağınız mutfak alışverişi listesi sürekli gözünüzün önünde olursa, mutfakta yemek hazırlarken ya da işlerinizi yaparken gözünüze çarpan eksikleri kolayca listeye ekleyebilirsiniz. Mutfak alışverişi listesi hazırlarken, ihtiyacınız olan gıda maddelerini alacağınız marketler, yeni piyasaya çıkan ürünler, promosyonları da dikkate alır, hatta listeye işaretlerseniz alışverişe çıktığınızda bu notlar ekonomik bir alışveriş yapmanızı kolaylaştırır.


Mutfak Alışverişi Listesinde Sağlıklı Ürünlere Yer Verin


Aylık, haftalık mutfak alışverişi listeleri mutfağınızın gıda alışverişini yaparken sağlıklı ve ekonomik alışveriş için yol gösterici oluyor. Ancak bunların yanında günlük olarak taze tüketilmesi gereken gıda maddelerini de göz ardı etmemek gerekiyor. Mevsimine uygun olarak taze tüketilmesi gereken, dayanıklılığı düşük meyveler, günlük süt, ekmek gibi gıda maddeleri günlük olarak alınması gereken ihtiyaçların başında geliyor. Mutfak alışverişi listesi hazırlarken günlük alışverişlerinizde bu ihtiyaçların ne kadar tüketildiğini, aile bireylerinin tüketim alışkanlıkları ve tercihlerini göz önünde bulundurmak doğru bir yöntem olacaktır. Sağlığınız için mevsiminde tüketilmesi gereken meyve sebzeleri listenizde bulundurmanız da doğru bir yöntem olacaktır.


Hazır Gıda Seçiminde Dikkat!


Zamandan tasarruf etmek isteyenlerin mutfak alışverişinde özellikle tercih ettiği hazır gıdalar yemeklerin hazırlanmasında kolaylık sağlıyor. Ancak kullanım kolaylığı ile sık tüketilen konserveler, soslar, salçalar, tatlılar, içecek çeşitleri ve meşrubat gibi hazır gıdaların sağlık açısından katkı maddesi içermeyen ürünlerden seçilmesine özen gösterilmesi gerekiyor. Mutfak alışverişinde uzun dönemli saklanabilmesi için katkı maddeleri eklenen hazır gıdalardan uzak durulmalı. Bu ürünleri satın alırken mutlaka içeriğine bakılmalı, koruyucu içeren, tuz oranı yüksek, tatlandırıcı ilaveli ürünler yerine doğal, katkısız ürünler tercih edilmeli. Sağlığınız için Jr. Sous Chef’in organik domateslerden katkı maddesiz üretilen menemen harcı, makarna sosları, kuru domates ketçabı, sağlıklı içeceğe alternatif organik nar suyu gibi hazır gıdalarını güvenle tüketebilirsiniz. Mutfak alışverişi listesi hazırlarken, mevsiminde özenle üretilen domateslerin kurutulmasıyla hazırlanan Jr. Sous Chef'in organik ve doğal ürünleri arasında yer alan, domates ezmesi, soslar, püreler sağlıklı öğünleriniz için size seçenekler sunabilir. Sağlıklı ve lezzetli ürünlerle yemeklerinizi tatlandırmak için Jr. Sous Chef’i ziyaret edebilirsiniz.